Ловец пострада сериозно в наше село.Кметът на петричкото село Самуилово Кирил

...
Ловец пострада сериозно в наше село.Кметът на петричкото село Самуилово Кирил
Коментари Харесай

Ловец се самопростреля в Самуилово

Ловец пострада сериозно в наше село.

Кметът на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов упорства да се организира профилирана полицейска интервенция за използването на ловно оръжие. Повод за настояването е случай от неделя, при който 47-годишен мъж от селото се простреля с ловната си пушка, написа struma.bg.

Сигналът е постъпил към 21.10 ч. на 8 януари в полицейското ръководство на Петрич. От пристигналите неотложно на място полицейски чиновници и екип на ЦСМП – Петрич е открито, че потърпевшият самичък се е прострелял. Той е бил с рана на брадата, настанен е в болница без заплаха за живота. Дали повода е опит за самоубийство, или погрешно боравене с оръжието, ще се открива от проверяващите в хода на формираното досъдебно произвеждане. Пострадалият ловец е разведен, боледувал от диабет и сърце. Според някои той посягал към чашката, само че съгласно кмета Кирил Стоянов бил виновен, разговорлив, трудолюбив. 

„ Много бях сюрпризиран. Много съзнателен мъж, къщата му е подредена, нищо, че живее самичък. Никога не се е оплаквал от нещо, има си всичко. Работи в строителството, последно на една къща наоколо до кметството. Казват, че пиел, само че аз не съм го виждал пийнал. Причината за случилото се ще стане ясна, като отмине малко време. Добре е, че е жив, през днешния ден е изписан от болничното заведение. Това, което доста ме тревожи, е несъразмерното издаване на разрешителни за оръжие. Доколкото съм осведомен, с оръжие разполагат към 3000 индивида в община Петрич. Трябва да се ускори контролът на ловците. Да се ревизират за алкохол и упойващи субстанции, и то след лов. Не мога да си обясня по какъв начин излизат на лов в планина Беласица с нарезно оръжие – ловни карабини, пушки, които може да уцелят обект на 1км разстояние. Не желая да пребивавам по американски стандарти, да се стига до стрелби на публични места. Или пък да има случаи, като предишното лято, когато имаше пукотевица сред Коларово и Самуилово за защита на канабисови ниви.

 Животът на хората е най-съществен и като виждам какви хора са въоръжени, моля за профилирана интервенция за инспекция на хората, които имат позволение за носене на оръжие ”, съобщи за „ Струма “ кметът на село Самуилово Кирил Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР